Over dit weblog

Dit weblog gaat over gebruiksvriendelijkheid (“usability”) van websites. Al surfend over internet kom je, als liefhebber en voorstander van gebruiksvriendelijk webdesign, met regelmaat websites tegen waar qua gebruiksvriendelijkheid nog wel wat (en soms heel wat) te verbeteren valt.

Aan sommige sites stoor ik me met regelmaat, eenvoudig omdat ik er om de een of andere reden toch gebruik van moet maken, andere kom ik toevallig tegen om me er vervolgens behoorlijk aan te ergeren. En tenslotte heb ik besloten deze frustraties te delen via een weblog. Vooral ook omdat je vaak veel kunt leren van voorbeelden hoe het niet moet. Aanvankelijk had ik bedacht om alleen mijn ergernissen te spuien, maar dan wordt het wel een heel negatief verhaal. Bovendien zijn er gelukkig ook tal van voorbeelden waar het wel goed gaat, sommige sites zijn zelfs toonbeelden van gebruiksvriendelijk webdesign. En deze voorbeelden zul je daarom hier ook tegenkomen.

De focus zal liggen op de websites van grote bedrijven en organisaties. Van hen mag je verwachten dat ze de zaken op orde hebben. Kleine organisaties en bijvoorbeeld eenmansbedrijven hebben vaak niet de middelen en kennis om (volledig) gebruiksvriendelijke websites te (laten) ontwerpen.

En de domeinnaam? Tja, gebruiksvriendelijkheid.wordpress.com klinkt niet echt geweldig, dan maar in het Engels (“usability”). Echter unusable.wordpress.com en notusable.wordpress.com zijn al vergeven (en klinken ook best wat negatief). Dus werd het usableornotusable.wordpress.com, vrij naar Shakespeares “to be or not to be”.

Plaats een reactie